Registrujte se na WEBINÁŘ „Aplikace Daňovka - Daňová prohlášení zaměstnanců elektronicky“
ZAREGISTROVAT

Inovace mě baví, výsledky motivují. Rozhovor s novým CEO o jeho vizi pro StringData

Rozhovor s Vojtěchem Vojíkem, CEO StringData 

Ahoj! Můžeš se nám trochu představit a povědět, jaká byla tvoje cesta k tomu stát se naším CEO? 

Ahoj! V IT se pohybuji vlastně celou svou kariéru, a když se nad tím zamyslím, tak už ještě déle. Už na škole jsem si stavěl vlastní počítače, což mě dost nasměrovalo. Prošel jsem různými vedoucími rolemi, od prvních obchodnických úspěchů i neúspěchů, přes velké korporace až po lokální hráče. Být součástí StringData vnímám jako obrovskou výzvu a jsem nadšený, že u toho mohu být. 

Co tě na tvé práci nejvíc baví a motivuje? 

Nejvíc mě baví inovace a motivuje mě vidět výsledky naší práce. Jsem hodně zaměřený na cíl a dobře vím, že bez týmové spolupráce se velkých věcí nedosáhne. 

Když se ohlédneš za svou kariérou, které momenty pro tebe byly nejvíce formující? 

Jednoznačně moje působení v Telefónica, kde jsem byl součástí transformačního týmu. To byla skvělá zkušenost. Další klíčový moment pro mě bylo sestavování go-to-market strategie pro společnost DataSpring. A ano, vnímám tu podobnost jmen se StringData! 

Co tě nejvíc fascinuje na technologickém pokroku v našem oboru? 

Nejvíc mě fascinuje exponenciální růst v oblasti umělé inteligence a strojového učení. Je to jako sledovat, jak se sci-fi stává naší každodenní realitou. Algoritmy teď dokážou analyzovat obrovské množství dat a generovat řešení, o kterých jsme dříve ani nesnili. To nám otevírá cestu k inteligentnějším a efektivnějším softwarovým řešením, zvláště v oblastech jako kybernetická bezpečnost, automatizace procesů a personalizace uživatelské zkušenosti. 

Jaké nové příležitosti pro StringData vidíš? 

Příležitostí je celá řada. S týmem se budeme zaměřovat na ty, které dokážeme dobře podpořit a které budou mít zásadní dopad. Pro nejbližší období bych se chtěl soustředit na věci, které naši zákazníci ocení bezprostředně. Vidím potenciál pro růst například u Daňovky a kolem DocuFlow

Jaké své zkušenosti z obchodního řízení považuješ za nejpřínosnější pro dosažení těchto cílů? 

Určitě nastavení funkčního obchodního procesu. Musíme být u správných zákazníků ve správný čas se správnou nabídkou. Zní to jednoduše, ale věř mi, je za tím hodně úsilí a know-how, aby to fungovalo tak, jak má. 

Jakou atmosféru bys chtěl ve StringData vytvořit? 

Chci vytvořit profesionální atmosféru založenou na několika klíčových principech: respekt a důvěra, otevřená komunikace, zaměření na výsledky, inovace, osobní rozvoj a zdravý work-life balance. Chci, aby se každý člen týmu cítil respektován, motivován a měl prostor pro svůj růst. Není to o formálním oblečení nebo dlouhých hodinách v kanceláři, ale o prostředí, kde společně dosahujeme skvělých výsledků, a přitom si užíváme tu cestu. 

Jak si představuješ ideální vztah mezi námi a našimi zákazníky? 

Naši zákazníci jsou pro nás prioritou. Chci, aby vztah s nimi byl postaven na důvěře, transparentnosti a vzájemném respektu. Kvalita našich služeb a neustálá snaha o zlepšování by měly být vždy na prvním místě. 

Jaké hodnoty považuješ za klíčové ve svém osobním i profesním životě? 

Respekt je pro mě zásadní ve všech aspektech života, ať už v práci, nebo doma s rodinou. 

Co tě ve volném čase nejvíc nabíjí? 

Rychlý spánek! Mám dvě dcery, takže rodina je pro mě velkým zdrojem energie. Rád si zajdu na kolo nebo si zaběhat, i když bych to mohl dělat častěji. Miluju dobré jídlo a rád vařím. 

Co bys chtěl vzkázat našim zaměstnancům, zákazníkům a partnerům? 

Našim zaměstnancům chci říct, že si vážím jejich tvrdé práce. Jste srdcem společnosti a vaše kreativita nás posouvá dál. Očekávejte ode mě otevřenou komunikaci, podporu a možnosti růstu. Našim zákazníkům děkuji za jejich důvěru a loajalitu. Budeme se snažit neustále zlepšovat, abychom vám poskytli tu nejlepší zkušenost. Společně, s důrazem na inovace, kvalitu a spokojenost zákazníků, můžeme dosáhnout velkých věcí. Těším se na budoucnost, kterou společně vytvoříme! 

Ondřej Říha

Marketing Business Partner

Související články

Chcete zjistit více?

Kontaktujte nás, co nejdříve se Vám ozveme.

Napište nám
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram